mandje

4

blauw wit mandje met oortjes en bloemdecoratie met in het midden een molen. achterkant is wit en niet gedecoreerd. onderkant lijkt uit twee delen te bestaan zie foto

Vraag

is dit echt? of een nepper? ouderdom? heb geen idee komt uit de boedel van mijn oma en moeder

Collectie
publiekscollectie

Reacties 4

Helaas geen Delft. Dit een schaaltje/mandje dat werd gemaakt met zuiver decoratief beoogd doeleinde. De kleuren stroken niet met het delfts blauw, he is in twee stukken gemaakt en samengevoegd wat duidelijk te zien is op de foto en de beschildering is van bedenkelijk niveau. Daar de achterzijde wit is, is het duidelijk enkel gemaakt op tegen een muur / kast of dergelijke te worden geplaatst. Ook ontbreekt elk merkteken wat het moeilijk toe te wijzen is aan een bepaalde producent. Zou evengoed Frans, Duits, Oostenrijks kunnen zijn.  Daar het een familiestuk is zou ik het wel koesteren .

 

mvg Franky

Als antwoord op door FrankyStevelinck479

Bedankt voor uw reactie. Ik koester het zeker. Heeft u enig idee van de ouderdom? Het zou bij mijn oma wegkomen en dan moet het een behoorlijke ouderdom hebben.

Met vriendelijke groet,

Irma

 

Als antwoord op door imari

Vermoedelijk omstreeks 1920 - 1940. Alsje weet wanneer je oma huwde zou je reeds in de buurt kunnen zitten. Dergelijke zaken werden als huwelijksgeschenk en/of "uitzet" gegeven.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer