DELFTS OLIE EN AZIJNSTEL?

6

DELFTS OLIE EN AZIJNSTEL?

Afmetingen
De hoogte is 19 cm en 10 cm breed
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 6

'k vermoed dat dit authentiek delfts aardewerk is, van De Grieksche A, maar ben geen expert, dus nog even afwachten wat meer deskundigen plaatsen, groet jvdh.

Ik vermoed dat dit stel in Noord-Frankrijk werd gemaakt in het begin van de XXste eeuw. Zeer moeilijk om dit met alleen een foto te beoordelen.

Vrg,

Wat opvalt is dat de houder van de kruikjes geen pootjes heeft, en dat likje glazuur met daarop AK, zou dat ook duiden dat het geen delfts is, het geheel verschilt nogal van een ander stel waarvan bekend is dat het wel van De Grieksche A komt, het is ook vrij fors van modellering en de schildering is ook wat grof, ik kom denk ik toch terug op mijn eerder antwoord, dat was niet goed, groet jvdh.

Ik blijf erbij dat dit een Franse kopie is met een vals AK merk. Of de houder op pootjes staat of niet heeft er niets mee te maken. De uitvoering van de beschildering heeft geen overeenkomst met de kwaliteit van de " Grieksche A" productie rond 1700 waar het ( vals) merk naar verwijst.

Vrg,

Tot mijn spijt moet ik bevestigen dat dit een heel slechte copy is. Het is de stijl van De Roos, met een handtekening van Adriaan Kocx. lk ben nog nooit een olie- en azijnstel tegengekomen waarvan de onderkant geen 3 of 4 pootjes heeft in de vorm van bolletjes ofwel in de vorm van kegeltjes.

Kijk ook eens op deze pagina, https://www.pinterest.com/jeroen_hartgers/delft-cruet-set/

Ik was al bang dat iemand dit zou kopen; de afgelopen maanden waren er op veiling twee te koop in Nederland

Als iemand er ook een wil, hier nog een copy te koop zonder houder:

http://www.ebay.com/itm/Antique-Pair-of-Dutch-Delft-Table-Oil-Jugs-Roma…

Pas dus op met "koopjes" en spaar dus even door om iets goeds te kopen bij een antiquair.

Er gaan nog andere (nieuwe ) kopies op de markt komen. Chinese manufacturen kopen nu origineel beschadigd Delfts aardewerk om er kopies van te maken . Ik heb er nog geen gezien in aardewerk, wel al in porselein met valse Delftse merken !

Caveat Emptor !!

Vrg,