Helaas niets van doen met authentiek Delft. Deze is gemaakt door Petrus Regout & Co en dateert van omstreeks eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Transfertechniek.
Het serviesdecor 'Castillo' van Petrus Regout (later De Sphinx) uit Maastricht is geproduceerd over een lange periode.
Het decor werd al gebruikt rond 1850. Een diepblauw/wit aardewerken bord gemerkt 'Castillo' is uit dit jaar bekend.
Het decor is ook gefabriceerd in een latere periode, waarbij delen van het servies 'Castillo' uit de jaren 1908 tot 1958 dateren, en soms specifiek uit de jaren '50 of zelfs '60-'70 worden geplaatst.
Dit duidt erop dat 'Castillo' een langlopend en populair decor was, waarbij het motief (meestal een afbeelding van een kasteel) gedurende verschillende decennia, mogelijk met kleine variaties in uitvoering, in productie is geweest.
Hieronder het merk zoals het in die periode werd gebruikt ( verschillende decors)
mvg Franky
Reactie toevoegen
Alleen ingelogde gebruikers kunnen reacties plaatsen Login of registreer om te reageren
Reacties 1
Helaas niets van doen met authentiek Delft. Deze is gemaakt door Petrus Regout & Co en dateert van omstreeks eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Transfertechniek.
Het serviesdecor 'Castillo' van Petrus Regout (later De Sphinx) uit Maastricht is geproduceerd over een lange periode.
Het decor werd al gebruikt rond 1850. Een diepblauw/wit aardewerken bord gemerkt 'Castillo' is uit dit jaar bekend.
Het decor is ook gefabriceerd in een latere periode, waarbij delen van het servies 'Castillo' uit de jaren 1908 tot 1958 dateren, en soms specifiek uit de jaren '50 of zelfs '60-'70 worden geplaatst.
Dit duidt erop dat 'Castillo' een langlopend en populair decor was, waarbij het motief (meestal een afbeelding van een kasteel) gedurende verschillende decennia, mogelijk met kleine variaties in uitvoering, in productie is geweest.
Hieronder het merk zoals het in die periode werd gebruikt ( verschillende decors)
mvg Franky
Reactie toevoegen
Alleen ingelogde gebruikers kunnen reacties plaatsen
Login of registreer om te reageren