Theepotje

5

Theepotje gekocht op een garageverkoop.
Het verkeerd in redelijke staat en heeft een oosterse decoratie. LVE op de bodem

Vraag

Wie is de maker van dit potje en zou ik het willen verkopen waar zou ik dan moeten zijn?

Collectie
publiekscollectie

Reacties 5

Zo op het eerste ogenblik denk ik dat het origineel Delfts aardewerk is, gemaakt door Lambertus van Eenhoorn van De Metaale Pot: https://delftsaardewerk.nl/merk/lve

Op dit platform praten we niet over waarden en wordt er ook niet gehandeld, voor de verkoop kunt u de bekende sites proberen: ebay, marktplaats, catawiki etc.

Mvg, Patrick 

Beoordeling:

  • Niet vast te stellen

Toelichting:

  • Mogelijk vals merk Omdat in de 19de eeuw soms onterecht oudere merken op aardewerk werden aangebracht, is niet altijd met zekerheid te zeggen of een merk authentiek is. Lees meer
  • Op basis van de huidige informatie niet goed te beoordelen Om dit voorwerp goed te beoordelen, is meer informatie of zijn meer of betere foto’s nodig.

Alhoewel ik de eerste reactie van topgebruiker PatrickW best begrijp, zijn we wat mij betreft toch ernstige twijfels aan de authenticiteit van dit theebusje. Het merkteken staat er 'niet lekker' op en als je dan verder gaat kijken, zijn er ook in de decoratie en in de glazuur elementen, waar ik aan twijfel. Dit is zo een stuk, dat je eerst in je handen moet hebben alvorens er goede uitspraak over te doen.

Beste Monique, 

De handtekening is zoals de heer Aronson zegt nogal krampachtig gezet (je ziet veel pauzes). De kleuren, behalve de lichtblauw, zijn nog wel ok. Het glazuur en het geheel is inderdaad best van dichtbij te bekijken. Ik zou dat gerust eens willen doen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen