Groot taartbord?

5

Plateelbakkerij de schouw
Ooit als erfstuk gekregen.
Op internet lees ik l zwikker maar die werkt onder een andere naam.
Overigens de gene waar van ik dit geërfd heb komt uit berg en ter blijt

Vraag

Waar kom het nu vandaan?
Is het echt?
Wat is het waard?

Afmetingen
45 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 5

Dit is de porceleyne schouw, voorloper van Chemkefa. Het logo omvat een kroon met daarnaast een bloem en een fles. Soms met vermelding handpainted wat betekent dat het meestal transfertechniek is dat werd bijgeschilderd met de hand..  .

In 1969 sloot de Sphinx de deuren en richtte Leendert Zwikker , een voormalig medewerker de Schouw van Porceleyne op, de voorloper van Chemkefa.

In navolging van de Sphinx gebruikte Chemkefa een diepblauwe verf. Het logo met de kroon, bloem en fles werd behouden maar nu met de naam chemkefa en al dan niet met vermelding van de nam L.Zwikker.

Leendert was geboren op 18 januari 1936 en overleed op 9 januari 2016 net voor zijn tachtigste verjaardag te Berg en Terbijt.

 

mvg Franky

Afbeelding verwijderd.

Afbeelding verwijderd.

Als antwoord op door FrankyStevelinck473

Uw vraag 'Wat is het waard' zal mogelijk onbeantwoord blijven, u hebt zelf aangegeven dat u niet naar waarde of prijs zou informeren, hierbij een merk van Chemkefa, zoals Franky Stevelinck al schreef, zelfde bedrijf, rechts van het merk de letters B e T, Berg en Terblijt, 106 betreft het adres; Langen Akker 106, wat betreft het Handpainted op uw bord, ik betwijfel het'''', zo te zien geen penseelwerk aanwezig, groet, jvdh. 

Als antwoord op door Jan van den Heuvel1476

Ja de waarde is voor mij niet belangrijk in de zin dan kan ik het verkopen aangezien het een erfstuk is blijft het in de familie.

Het ging me er eigenlijk meer om kan ok het bord gebruiken voor een hapje op te leggen of is het beter om hem mooi in de kast te bewaren.

Oh wauw u heeft zelfs het adres ! Heel erg bedankt 

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Niet handbeschilderd Traditioneel Delfts aardewerk is handbeschilderd, maar na 1750 komen er nieuwe technieken voor het aanbrengen van decoraties. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Met dank voor de gedetailleerde reacties.