Bordscherf?

2

Kleine scherf gevonden in de achtertuin bij het omspitten. Vroeger was dit weidegrond; daarna - begin jaren 70 - verkaveld als bouwgrond.

Vraag

Ik vond onlangs een tweede stukje scherf, en eerder al een oud muntstuk in zeer geërodeerde staat. Dit laatste kon ik identificeren als ’Franse munt 5 centiemen uit 1872 in brons’. Een mogelijke verklaring (die ik al heb horen vallen), zou kunnen zijn dat deze voorwerpen ooit werden gegooid in een beerput of afvalput van een erf, en later als bemesting op weidegrond beland. Het intrigeert mij wat het precies is.

Afmetingen
1,5 cm x 1 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Bij een dikte van 1 cm ben ik geneigd naar eerder een scherf van een tegel. IK zie de decoratie ook eerder bij een tegel. Lijkt ook dat de achterzijde wat is afgebrokkeld wat erop kan wijzen dat het origineel nog iets dikker was. De afkomst lijk me moeilijk te achterhalen maar mogelijks weet iemand hier meer over je vondst.

mvg Franky

Als antwoord op door FrankyStevelinck443

Hallo Franky,
De dikte is bij beide stukjes ongeveer 3 mm. Het grootste stukje is aan de achterzijde idd afgebrokkeld. Het kleinste heeft echter een stukje wit (glanzend) glazuur op de achterkant. Dit zou dus van een bord of kopje kunnen zijn. 
Mvg.