A.G. de Kruyf

Merk van de studio van plateelschilder Anthonie Gerardus (Ton) de Kruijf (Utrecht 5 augustus 1926 – 23 mei 2014 Leiden). Onder een kroon met dubbele streep is een 'vaasje' te zien met de letter A en K onder en boven een streep. Daarnaast is de naam A.G. de Kruyf geschilderd.

Verdere informatie van gebruiker Jan van den Heuvel: Ton de Kruijf werkte als plateelschilder bij Kunstaardewerkfabriek ’Regina – Van der Want en Barras’ te Gouda en bij Plateelbakkerij ’Tiko’ in Gouda, waarna hij in 1955/56 bij de workshop van Cornelis Verwoerd in Gouda ’steentjes’ heeft geschilderd, bestemd voor sieraden, nadien een eigen atelier gestart waar hij schilderde en ook de glazuurbrand verrichtte in Cabauw (buurtschap, 700 inwoners) van gemeente Lopik, provincie Utrecht.

Bij zijn aardewerk voegde hij een certificaat, dat het handgeschilderd was. De biscuit, het eenmaal gebakken aardewerk, betrok hij van elders. Er is ook aardewerk van hem bekend waarbij hij zeefdruk en penseelwerk heeft toegepast maar waarop hij het merk met zeefdruk heeft geplaatst zoals op het certificaat staat, dat het handgeschilderd is, wat in feite onjuist is.

Categorie
Niet-Delftse merken