3 borden met bloemmotief gekleurd

7

borden recent gekocht bij antiquair

Vraag

graag bevestiging in hoeverre dit Delfts aardewerk is en tijdperk van fabricatie (18de eeuw aldus bewering van antiquair)

Afmetingen
diameter 23 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 7

Mijns inziens zijn het eerste en tweede bord Delfts - het zogenaamde Bonte Delft - van omstreeks eind 18de eeuw. Onlangs werden vier dergelijke ( gelijkaardige ) borden geveild oor een befaamd Belgisch veilinghuis. Typisch zijn de sprekende kleuren in combinatie met een floraal decor en ergens een hekje in een hoek of een kant.

Het derde bordje durf ik niet thuiswijzen. kan Frans zijn, Hollands, Engels.. Wel een mooie set.

mvg Franky

Toelichting:

  • Op basis van de huidige informatie niet goed te beoordelen Om dit voorwerp goed te beoordelen, is meer informatie of zijn meer of betere foto’s nodig.

Zou u misschien nog foto's van de achterkant van de andere borden kunnen delen? Daarmee kunnen we een betere beoordeling geven. Zou u daarbij kunnen aangeven welke achterkant bij welk bord hoort?

Hartelijke groet, Lisa

Beoordeling:

  • Niet vast te stellen

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Tinglazuuraardewerk Aardewerk met een glazuur waaraan tinoxide is toegevoegd om het dekkend wit te maken. Delfts aardewerk van vóór 1850 is altijd voorzien van tinglazuur. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer
  • Ongemerkt Als een voorwerp geen merk heeft, betekent dit niet meteen dat het geen Delfts aardewerk is. Ongeveer 1/3 van al het Delfts aardewerk heeft maar een merk. Lees meer

Lastig om meerdere bordjes tegelijk te bespreken daar ze ondanks gelijkenissen niet hetzelfde zijn. Ze lijken me in ieder geval niet allemaal Delfts, één heeft alle kenmerken van Engelse bordjes en één achterkant (ik weet niet welke dat is) ziet er zelfs 19e eeuws uit.