twee oude wandborden

3

Bijgevoegd een aantal foto’s van twee oude wandborden.
Ze komen uit een erfenis van een tante een aantal jaren geleden.
Zij had het op haar beurt van haar ouders gekregen.

Vraag

Het verhaal erbij was dat men niet zeker was of het Delfts aardewerk (18e eeuws) of een Franse kopie betreft.

Ik ben wel benieuwd.

Collectie
publiekscollectie

Reacties 3

Helaas lijken mij dit vervalsingen . Ik merk geen proenen aan de onderzijde, de merken kloppen niet met wat vermoedelijk de Metale pot had moeten zijn en anderzijds vermoedelijk de 3 vergulde astonne.

Ook de kleuren kloppen niet met de beoogde tijd, gladbrandrand ontbreekt en het lijkt eerder dat ze op de vloer gebakken zijn dan in cylinder.

In het rijksmuseum is er een bord met eveneens een tulpenrand en vergelijkbare kleuren die door hen als Vals wordt bestempeld. zie foto hieronder,

Portret van Wilhelmina Frederica Louisa van Pruissen, anonymous, after Willem van Senus, after Evert Maaskamp, c. 1800 - c. 1825. 

Description

Schotel van (Delfts?) aardewerk beschilderd in mangaan en geel op de witte tinglazuur. Op het plat het portret van Wilhelmina Frederica Louisa van Pruissen, de gemalin van koning Willem I. Op de rand een krans van tulpen. Gemerkt. Het object is VALS.

Mogelijks weten experts hier meer over

mvg Franky

vals

Geachte, Helaas zijn beide klassieke vervalsingen met valse merken. Naar alle waarschijnlijkheid gemaakt in (Noord) Frankrijk in de late 19e eeuw of zelfs 20e eeuw. Edwin van Drecht.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer