Wandbord APK

4

wandbord met afbeelding van een bloemenvaas gevuld met pauwenstaarten?? Komt uit erfenis van betovergrootvader die het zou geërfd hebben van zijn vader.

Vraag

authentiek?

Afmetingen
diameter 25,5 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 4

Beste Franky,

Ik denk dat het niet authentiek is helaas. Het ziet er meer uit als een 19e eeuwse reproductie met een vals merk.

Mvg, Patrick

Twee vragen, ten eerste aan Franky: over welke tijd hebt u het, de vader van uw betovergrootvader die het dus in zijn bezit had, geboorte en overlijden zullen te achterhalen zijn, als dat binnen de 18e eeuw ligt, dan heb je daar wat houvast aan.

De tweede vraag aan Patrick/Franky : hoe zit het met de ophanggaatjes in de leerharde klei aangebracht, wie weet wanneer dat voor het eerst werd ingevoerd? Het authentieke delfts werd dacht ik niet opgehangen.

'k Vraag me af of het wel hangend, dus op drie driehoekjes/proenen, is weggebakken, 'k zie geen ''moeten'', het lijkt erop dat het op de bridge/brit/standring in de oven is geweest bij de tweede brand.

Ook de samenstelling van de glazuur lijkt me iets gewijzigd ten opzichte van het authentieke delfts, let op, tinglazuur en tinglazuur is twee, groet jvdh.  

bedankt voor de input Jan, Hij zou geboren zijn in1745 en gestorven in 1817 dus stel dat hij het gekocht heeft ergens rond 1770 zou het wel kunnen.  onze stamboom gaat terug tot 1544 dus wel interessant om zich in te beelden welke geschiedenis aan zo'n voorwerp hangt.

 

groet Franky