Klein vaasje met deksel

7

klein bolvormig vaasje , gedecoreerd met bloemen beschildering

Vraag

Beste,

Het vaasje kwam met deksel, echter heb ik mijn twijfels of het de originele deksel is, de chips ogen anders. kunt u mij verder vertellen of het echt delfts aardewerk betreft en uit welke periode en of de plateelbakker.
Hartelijk dank

Met vriendelijke groet,

Daan Mathijssen

Afmetingen
hoogte 14 cm
diameter 8 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 7

Beste Daan, 

De vaas en deksel zijn van het einde van de 18de eeuw, ofwel het begin van de 19de eeuw. Dit type deksel lijkt te behoren bij dit type vaas, maar ik kan aan de hand van de kleuren op de foto moeilijk zeggen of het ook echt een origineel paar is. In het slechtste geval is het een mariage (ik dacht met 1 r), maar wel een geslaagde.

Het deksel is in porselein, waarschijnlijk Chine de Commande.

Vrg,

 

Als antwoord op door Daan_Math

Of het erbij besteld is, kunnen we natuurlijk niet meer achterhalen. Maar omdat het vaak meer als een jaar duurde om zoiets te bestellen en te leveren, lijkt het mij voor dit type vaas onwaarschijnlijk. Maar het blijft dus giswerk.

Merci Roger! Nu zie ik ook dat de deksel porcelein is.

Interessant,  bedankt voor het reageren 

 

Beoordeling:

  • Delfts

Toelichting:

  • Delfts, tussen 1620 – 1850 gemaakt Alleen aardewerk met tinglazuur dat tussen 1620 – 1850 in Delft is gemaakt, wordt als traditioneel Delfts aardewerk aangeduid. Lees meer
  • Tinglazuuraardewerk Aardewerk met een glazuur waaraan tinoxide is toegevoegd om het dekkend wit te maken. Delfts aardewerk van vóór 1850 is altijd voorzien van tinglazuur. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer
  • Geen merk te zien Er is op de foto’s geen merk zichtbaar. Mocht die wel aanwezig zijn, voeg dan wat extra foto’s van de onder- of achterkant van het object toe.

Deksel is inderdaad van porselein. Een losse deksel van Chinees porselein  die erop paste kan er later ook bij gevonden zijn, zoals hier al geopperd is.